La desocupació puja en set persones a Banyeres durant el mes de juny

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

El passat mes de juny ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 390 veïns i veïnes de Banyeres- amb una pujada de 1'83 punts, un total de 8 persones -totes dones- s'han inscrit als servicis de búsqueda d'ocupació a la localitat, mentre que un home ha deixat esta situació, pujant per tant en 7 persones l'atur.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 290 treballadores respecte a 100 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 232 persones.            

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 140 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 18 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 210 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 133 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

112 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va pujar un 0'52 %, un total de 18 persones del municipi van causar alta en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

113 

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 205 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).