La Societat Musical de Banyeres de Mariola obrirà els actes del programa festiu de la Malena

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Detall del cartell anunciador del concert

Amb la proximitat de l'època estiuenca s'acosten també els actes festiu de les Festes de la Malena a Banyeres. És per això que la Societat Musical de Banyeres de Mariola obrirà els actes del programa festiu d'enguany amb un concert molt especial per a la Societat dins de la XXVII Campanya de Música als pobles patrocinada per la Diputació d'Alacant.

Ja que es comptarà com a convidat amb el reconegut musicòleg i divulgador Abraham Cupeiro, amb qui la Societat Musical de Banyeres de Mariola interpretarà PANGEA. El concert que oferirà la Societat se celebrarà el pròxim dissabte 24 de juny a les 20 h. al Parc de Vil·la Rosario, on s'espera poder "gaudir d'un concert únic".

Abraham Cupeiro

Nascut a Sarria (Lugo) l'any 1980, és un músic i musicòleg gallec, conegut per recuperar i reconstruir instruments de l'antiguitat. Va estudiar trompeta al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i va fer un màster en Interpretació de la Música Antiga a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'any 2006 va construir una trompeta barroca amb tècniques del segle XVIII. També va reconstruir un carnyx, una trompeta celta de l'edat del ferro, guiada per la imatge d'una moneda romana. També va recuperar un instrument que havia desaparegut de la tradició gallega, la trompa. Té una col·lecció de més de 200 instruments d'arreu del món i de diferents èpoques.

Entre les seues col·laboracions hi ha diferents grups historicistes, el de l'acordionista bielorús Vadzim Yukhnevich, així com amb el grup musical gallec Grupo 1500, on tocava la corneta, les flautes i la gaita. L'octubre de 2017 va publicar un disc amb Warner Classics amb la Real Filharmonía de Galicia, Os sons esquecidos, en el qual toca diferents instruments ancestrals.

144

L'article té 66 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).