La desocupació es manté estable a Banyeres durant el mes de maig

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Imatge: Pixabay

El passat mes de maig ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 364 veïns i veïnes de Banyeres de Mariola- invariable, la desocupació ni puja ni baixa al poble. Si bé és cert que sis homes han causat alta en els servicis de búsqueda d'ocupació, mentre que sis dones han trobat treball durant el període assenyalat.

Tot i això les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 263 treballadores respecte a 101 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble amb 225 persones -171 dones i 54 homes-.          

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 125 persones en desocupació -87 dones i 38 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen poc més d'una desena de persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 202 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 128 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

156

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social s'ha registrat una diferència d'11 persones (0'30%) més, la majoria inscrites en el Règim General (8). 

137

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.


L'article té 37 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).