Jul 28, 2022

Arístides Rico: "Quan complisca 60 anys de músic m'agradaria dirigir un pasdoble el dia de l'Entrà"

L'any passat el banyerut Arístides Rico Albero (1934) va rebre el premi Euterpe a la dedicació a la seua Societat Musical que atorga la FSMCV de mans del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la presidenta de la Federació de Societats Musicals Daniela González. Ens acostem a la seua història en esta nova entrega de 'Fent poble', una vida vinculada a la música, ja que des de 1963, amb 29 anys, va ingressar en la desapareguda Banda Municipal de Banyeres de Mariola.

Mar 24, 2022

Patri Montava: "Si continuàvem com a grup corríem el perill de perdre la passió"

Un local d'assaig és un dels punts centrals de qualsevol grup de música, és precisament on ens reben Patri Montava i Aitor Estan, qui durant els més de deu anys de vida d'Inèrcia han estat als comandaments de la bateria i la veu, respectivament, cal dir que Estan també és l'autor de les cançons del grup. Compartim amb ella i amb ell quina ha sigut la seua experiència i què ha aportat el grup i la música a les seues vides, després que recenment hagen decidit, juntament amb la resta del grup, que Inèrcia arribava fins ací.

Nov 11, 2021

Lydia Sempere: "Sobretot animar a les dones que volen competir que ho facen, m'encantaria que m'acompanyaren!!"

Vos portem una nova entrevista des de l'espai Fent poble de La Vall Digital amb la pilot Lydia Sempere (Fundació Renault), qui des de ben menuda es va interessar pel món del motor de la mà de son pare. El cas de Lydia no és només obrir-se camí en un món bastant masculinitzat com és el de l'automobilisme, sinó també la dificultat afegida d'haver nascut amb sordesa bilateral profunda. Els seus inicis, les renúncies i com veu el seu futur, en definitiva una història de superació de la mà de la pilot banyeruda:

Mar 25, 2021

Jordi Albero: "Tornarem a fer festes però crec que no seran mai com eren anteriorment"

La no celebració l'any passat de les Festes de Moros i Cristians o en general les Festes patronals als nostres pobles a causa de la crisi sanitària creada per la Covid 19 ha suposat un punt negre al calendari que no es veia des dels anys de la Guerra del 1936 al 1939. Però no només ha sacsejat els sentiments festers de milers de persones, sinó que també ha provocat grans pèrdues econòmiques en un ampli sector vinculat a la festa: des de les bandes de música, fins a la restauració o el disseny dels trages que llueixen els festers i festeres en els dies grans del municipi.