Dimarts, 27 Juliol 2021 21:45

Banyeres reformarà la seua plaça Major gràcies a una subvenció de 255.000 € concedida per la Generalitat

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)

Segons s'ha informat a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola, el consistori rebrà una subvenció de 255.000 € de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a costejar la reforma i adequació de la plaça Major.

Segons el comunicat, des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge "està treballant-se per a recolzar les poblacions que han apostat per millorar espais públics on es prime l'estada i que les persones puguen disfrutar-ho". Uns treballs que es realitzaran després d'escoltar els comerços i els locals de restauració de la zona i desestimant les propostes que feien variar el desenvolupament d'actes a la plaça, principalment actes de festes.
 
 122
 
La reforma i adequació de la plaça Major abastarà, principalment, dos vessants: l'aspecte arquitectònic i el de la mobilitat. Respecte a la qüestió arquitectònica, en línies generals, la remodelació de la plaça Major dotarà d'una geometria clara i regular un espai de plaça alliberat i vinculat a la façana de l'església, el principal element de l'entorn pel seu valor patrimonial i la seua permanència en el temps.
 
La degradació evident del paviment de la plaça requeria una actuació urgent. La intervenció que es planteja, també aporta una millora important en la qualitat material de la construcció de l'espai públic, mitjançant una plataforma pavimentada amb lloses de granitc. Aquest mateix material, el granit, s'utilitzarà per al disseny d'unes lluminàries (punts negres al plànol) que conformaran els límits i aportaran una identitat pròpia a la plaça que ara no té. Es crea així un escenari que donarà una imatge personal de la nova configuració d'aquest espai públic, segons el comunicat.
 
Pel que fa a la mobilitat, l'espai central es recuperarà per a les persones, ja que els vehicles no podran accedir i s'ubicaran allà les terrasses dels bars. Aquest fet oferirà major tranquil·litat a la clientela, el veïnat, els vianants i, també, a les persones assistents a les celebracions religioses (eixides de missa).
 
La plaça Major continuarà tenint trànsit per a connectar amb els carrers d'Àngel Torró, de Felip V, Major i de Sant Jordi, amb un vial perimetral.
Per a facilitar la mobilitat de vehicles, les zones adjacents a la plaça Major canviaran respecte a les possibilitats d'aparcament (veure croquis de la vista aèria):
 
–Els aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda es traslladaran a l'inici del carrer de Sant Jordi.
–Hi haurà dues zones de càrrega i descàrrega (inici del carrer d'Àngel Torró i carrer de Felip V).
–La plaça de l'Ajuntament, plaça de la Malva, aparcament del Clot i laterals de l'església (carrers de Sant Jordi i de la Malena) seran zones d'aparcament amb temps limitat en horari comercial, amb unes 15 places, per a facilitar compres, consumicions i gestions a la zona. Fora de l'horari comercial quedarà sense limitació horària (a migdia i per la nit).
–No obstant això, a cinc minuts a peu, es troba el pàrquing de la Malena, amb 60 places.
 
Vist 82 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.