Beneixama

Beneixama

Julián Ferrero, ciclista del poble de Beneixama, ha acabat al lloc catorze de la classificació general individual de la Titan Desert 2022 disputada al desert del Marroc. Aquesta cursa compta amb 645 kilòmetres de recorregut, amb un desnivell acumulat de 6825 metres i es disputa durant una setmana. Les altes temperatures així com les pròpies característiques de la carrera fan que estiga batejada com una de les més dures del món.

Si pensem en la ciutat de Ginebra de seguida ens ve al cap que és la seu d'una de les organitzacions més importants a nivell mundial: l'Organització de Nacions Unides (ONU), situada a l'extrem occidenta de Suïssa, molt prop de la fontera amb França. Des d'allà vos portem una interessant entrevista amb la jove beneixamuda Esther Lozano Pérez, estudiant a la pacífica Suïssa, qui ens obri les portes de la seua vida allà en el seu dia a dia per a esta nova entrevista d'Estudiant fora.

El pròxim diumenge 3 d'abril, trobem a Beneixama una cita obligada amb la cultura, concretament la primera Fira del Llibre que organitza a la plaça de l'Ajuntament el consistori local de 11 a 14 h.

Beneixama va acollir el passat diumenge el Congrés comarcal del PSPV-PSOE de l'Alt i Mitjà Vinalopó, on es va ratificar com a Secretari Comarcal a l'actual acalde de Villena, el socialista Fulgencio Cerdán, mentre que la vicesecretaria general l'ocuparà José Salas.

Per part de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Beneixama ja s'han publicat les bases per al concurs del cartell que anunciarà les festes de Moros i Cristians del poble.

Els passats 26 i 27 de febrer, Barcelona acollia la Ultraruning Barcelona, una competició per a corredores i corredors que va comptar amb participació de dos dels pobles de la Vall, concretament Beneixama i Biar.

Ens acostem al món de l'arquitectura, a través del beneixamut Sergi Ortín Molina (1994), qui ha finalitzat els seus estudis del Màster en Conservació del Patrimoni Arquitectònic en la Unviversitat Politècnica de València (UPV) amb la defensa de la seua tesi titulada "Notre-Dame de parís, 2019. La restauració del segle: un quid pro quo entre el medievalisme i la contemporaneitat. Història, crítica i intervenció". A partir d'este treball de Final de Màster sorgeix una proposta de reconstrucció per a la famosa catedral de París que ha sigut guardonada amb el Primer Premi de la III Edició dels Premis Internacionals de Projectes sobre Patrimoni Cultural per a estudiants d'Arquitectura AR&PA 2020, en el marc de la XII Bienal Ibèrica d'Arquitectura i Patrimoni, i ha aconseguit el Premi del Públic en els III Golden Trezzini Awards for Architecture and Design, amb seu a Sant Petersburg.

Com és sabut, el proper 8 de Març, es reivindica un any més el Dia Internacional de la Dona Treballadora, és per este motiu que des de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del CP Divina Aurora de Beneixama volen commemorar la data com cal.

El passat mes de desembre l'informava sobre la participació del beneixamut Sergi Ortín Molina en el IX Premi Talent Jove CV impulsat per CaixaBank i Levante-EMV amb un projecte molt vinculat al seu poble com era la posada en valor i recuperació de l'antiga fàbrica de carros de Beneixama coneguda com el taller dels Canets amb emprenta de carboni 0, a través dels materials tradicionals com ara la fusta, la pedra, la terra, la ceràmica o les fibres.

El passat 29 de gener va tindre lloc l'Assemblea General Ordinària de la Comissió de Festes de Moros i Cristians Ntra. Senyora de l'Aurora de Beneixama, on entre altres qüestions s'havia de decidir sobre l'ajornament de la celebració del Mig Any fester de la localitat, i posat que com és conegut i com s'afirma a través del comunicat fet públic per la Comissió, la variant òmicron de la Covid 19 té una gran transmissió de contagis posa en perill la celebració de qualsevol tipus d'esdeveniment, ja siga en espais oberts o tancats.

Pàgina 1 de 7

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.