• Inici
  • Beneixama
  • Actualitat
  • Èxit en l'homenatge a Ovidi Montllor pel 80 aniversari del seu naixement celebrat a Beneixama

Èxit en l'homenatge a Ovidi Montllor pel 80 aniversari del seu naixement celebrat a Beneixama

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Actuació d'Alcoi Slide amb la projecció de fotografies de l'Ovidi al fons que presidiren tot l'acte

El passat dissabte 29 d'octubre Beneixama va acollir l'homenatge pel 80 aniversari del naixement d'Ovidi Montllor a l'auditori de la localitat que prop de 150 persones ompliren per escoltar les diferents actuacions, recitals de poemes i al·legats que recordaren l'autor alcoià.

IMG 9430

Rosanna Martínez en una de les seues intervencions

L'acte va ser conduit per Rosanna Martínez, qui en la presentació de l'acte va voler destacar les qualitats artístiques del cantautor i actor natural de la capital de la nostra comarca, així com el seu compromís amb la justícia social i amb la nostra llengua i cultura. Seguidament es va donar pas a la interpretació del grup de Trombons Alcoi Slide que va ser acompanyat per doçaines, en esta ocasió amb diversos sons tradicionals per donar la nota musical, a la qual es va unir el cantautor Ferran Rodes acompanyat pel guitarrista Pep Bornay.

IMG 9425

Rafa Barceló (Grup Socio-Cultural de la Canyada)

L'acte, com no podia ser d'altra forma, va estar acompanyat de les cançons d'Ovivid Montllor en veu dels representants de diverses associacions i entitats de la Vall de Biar i de la resta de la comarca de l'Alcoià, així mateix, Ruth Martínez (Sagueta Nova de Biar) i Rafa Barceló (Grup Socio-Cultural de la Canyada) van escollir cançons del cantautor per recitar-les. La poesia no va faltar en l'acte per commemorar el huitanta naixement de l'artista en veu dels poetes Manel Rodríguez Castelló (Amics i Amigues de Joan Valls d'Alcoi) i Begonya Mezquita, qui motivaren grans aplaudiments del públic per la cura en els seus versos que engrandiren la figura del poeta alcoià, tot i que com es va referir Rodríguez-Castelló, "este tipus d'homenatge sempre s'han de fer mirant al futur".

IMG 9430

Ferran Rodes acompanyat pel guitarrista Pep Bornay

La poesia també va ser el format triat per Eduard Garcia (Decidim), mentre que la lectura de Vicent Castelló (Associació Cultural del Tractat d'Almisrà), Salvador Llinares (Centre Cultural Castellut) i Rosanna Martínez en representació de la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià i l'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola, van ser les que tancaren les col·laboracions de les diferents entitats.

IMG 9431

La poetissa Begonya Mezquita

IMG 9433

El poeta Manel Rodríguez-Castelló

Finalment, la intervenció de Juan Carlos Valdés, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Beneixama, va posar la cloenda a l'acta, fent èmfasi en que a Beneixama encara es recorda el concert que va fer l'Ovidi Montllor al municipi un ja llunya 20 de maig de 1973, organitzat per la comparsa de Llauradors, fet que recull el llibre de Jordi Tormo, "Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula" (Sembra llibres, 2015). L'edil va afegir que la localitat de Beneixama admira la figura de l'artista, que ens va deixar el 1995, així mateix va voler agrair la participació dels col·lectius en l'acte, com també va arredonir que la memòria, anels i idees de l'artista alcoià continuen vigents a dia de hui.

Suport de nombrosos col·lectius i de l'Ajuntament de Beneixama

L'acte, que comptà amb el suport de l'Ajuntament de Beneixama i l'organització del Casal-Centre Ovidi Montllor d'Alcoi, va sumar tota una sèrie d'iniciatives per part de l'associacionisme de la Vall, amb l'Associació Cultural Amics del Poeta Joan Valls (Alcoi), la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat-Escola Valenciana, Decidim l'Alcoià-Comtat, el Col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola, l'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola (IEVM), UNESCO d'Alcoi, l'Associació Socio-Cultural de la Canyada, el Centre Cultural Castellut (CCC) i l'Associació Cultural del Tractat d'Almisrà.

Ovidi Montllor

Ovidi Montllor i Mengual (Alcoi, 4 de febrer de 1942 - Barcelona, 10 de març de 1995) fou un actor i cantautor alcoià pertanyent al moviment de la Nova Cançó, amb una extensa trajectòria professional de més de deu àlbums editats en vida i una cinquantena de pel·lícules, 30 muntatges teatrals i diversos programes televisius.

L'article té 154 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).