Set 22, 2022

Joan Sirera: "Si no fora per la família estaria per la meitat del que puc arribar a ser"

Des de ben jovenet, als onze anys, el beneixamut Joan Molina Sirera (2005) -qui actualment té la seua residència a la Canyada- va començar a practicar l'esport de l'atletisme després de provar en altres disciplines que no li van agradar, i fins i tot dedicar-se a la música durant quatre anys. Actualment Sirera Molina, entrenat per Sergio Berbegal, és una jove promesa de l'esport paralímpic, sent bicampió dels Jocs Europeus de la Joventut celebrats a Finlàndia en els 100 metres llisos i en salt de longitud en categoria Sub-20. Entre els seus èxits també destaca ser campió d'Espanya 100 ...

febrer 24, 2022

Sergi Ortín: "Som conscients de la importància que té el patrimoni de la nostra terra i de la nostra Vall, ara falta conservar-lo i transformar esta voluntat en actuacions reals"

Ens acostem al món de l'arquitectura, a través del beneixamut Sergi Ortín Molina (1994), qui ha finalitzat els seus estudis del Màster en Conservació del Patrimoni Arquitectònic en la Unviversitat Politècnica de València (UPV) amb la defensa de la seua tesi titulada "Notre-Dame de parís, 2019. La restauració del segle: un quid pro quo entre el medievalisme i la contemporaneitat. Història, crítica i intervenció". A partir d'este treball de Final de Màster sorgeix una proposta de reconstrucció per a la famosa catedral de París que ha sigut guardonada amb el Primer Premi de la III Edició dels ...

Des 16, 2021

Mª José Payà: "En la literatura infantil és més fàcil que el protagonista siga mag o astronauta, que no un xiquet que visca en un poble"

Ens acostem al món de la cultura en una nova entrega de "Fent poble" de la mà de la beneixamuda María José Payà Valdés, professora de formació professional agrària. Després d'escriure una primera obra dirigit al públic infantil, "El tresor de Benasait", Payà ha sigut la guanyadora del XXVIè Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre que organitza l'editorial Bromera i l'Ajuntament d'Alzira amb la seua segona obra de literatura infantil, "Mariola i la botiga de la font". L'autora ens parla de com de sobtat va ser conéixer que havia sigut guardonada, així com de la supervivència del xi...

Ago 8, 2021

José Rabasco: "El sector primari és un sector que no està valorat, qui ens dediquem a ell ho fem per devoció, per il·lusió"

Ens acostem a Beneixama a través del nostre espai "Fent poble" de la mà de José Rabasco i Amelinda Casado, qui ens parlen de quins van ser els motius de triar la localitat per viure i de com van començar a treballar en el seu propi negoci: una explotació ramadera amb centenars de cabres que produeixen la llet que després es ven per a fer formatge fresc, rulo de formatge de cabra i altres. Ens acosten als aspectes positius i negatius del treball al camp i de la necessitat d'incorporació de gent jove al sector primari.

Abr 27, 2018

Mª José Payà: "Teníem un deute amb Pastor Aicart per tal de donar a conéixer la seua obra més enllà de les fronteres de Beneixama"

L'any passat començaren a organitzar-se tot un seguit d'activitats a Beneixama impulsades per les associacions locals, el comerç local o les institucions educatives a banda de l'Ajuntament de Beneixama per tal de recordar i potenciar la figura del metge i poeta Joan Baptista Pastor Aicart (1849-1917) aprofitant el centenari de la seua mort.