La desocupació baixa en una persona al Camp de Mirra durant el mes de març

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

El passat mes de març ens deixa una baixada d'un 5% en la situació de desocupació al Camp, un total d'una persona. Tot i això encara es troben 19 veïns i veïnes d'El Camp de Mirra en les llistes de l'atur.

Pel que fa a sexes, la desocupació a la localitat campuda es reparteix quasi per igual entre homes i dones, amb 10 treballadores i 9 treballadors en les llistes dels serveis de búsqueda d'ocupació. Pel que fa a rang d'edat els majors de 45 anys són el grup que més acusa la desocupació amb 14 persones, pel que fa a 25 i 44 anys hi ha 5 persones registrades, i menors de 25 anys no té cap persona registrada en l'atur.

Per sectors, el terciari -els serveis- amb 5 persones i l'agricultura amb 7 són els més castigats, mentre que la construcció, les persones sense ocupació anterior o la indústria tenen nivells més moderats a El Camp de Mirra.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

069 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar en un 7'5 %, un total de 6 persones del municipi van causar baixa en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

034 

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 286 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).