Ángel Albero: "Abans de vindre ací ja havia cursat dos anys de Batxillerat als Estats Units, on la vida és bastant semblant"

Creuem a l'altra banda de l'Atlàntic fins a Canadà, de la mà d'Ángel Albero Forte, estudiant banyerut a Toronto, ciutat que superant els sis milions d'habitants és la més gran i poblada del país nord-americà. Des d'allà ens porta les seues inquietuds de cara al futur i ens relata com està vivint esta experiència, tot i que el fet d'haver estudiat ja als Estats Units pels seus estudis de batxillerat li ha falicitat molt les coses en la seua experiència canadenca.

Continua llegint

Daniela Albero: "Crees una família entre la gent de l'Erasmus que et fa sentir com a casa"

En esta tercera entrevista per a "Estudiant fora" des de Banyeres de Mariola viatgem fins a Dubrovnik, ciutat que supera els 40.000 habitants situada en una península que ix de Croàcia i banyada pel Mar Adriàtic, en l'extrem sud del país. Viatgem de la mà de la jove banyeruda Daniela Albero Belda, estudiant d'Economia en la UV.

Continua llegint

Esther Lozano: "Una vegada ixes de la teua bombolla descobreixes que hi ha moltes més oportunitats fora de les que pots trobar a Espanya"

Si pensem en la ciutat de Ginebra de seguida ens ve al cap que és la seu d'una de les organitzacions més importants a nivell mundial: l'Organització de Nacions Unides (ONU), situada a l'extrem occidenta de Suïssa, molt prop de la fontera amb França. Des d'allà vos portem una interessant entrevista amb la jove beneixamuda Esther Lozano Pérez, estudiant a la pacífica Suïssa, qui ens obri les portes de la seua vida allà en el seu dia a dia per a esta nova entrevista d'Estudiant fora.

Continua llegint

Guille Payá: "Viure fora un temps, com pot ser fer un Erasmus, sona molt atractiu; però crec que fer la teua vida allí tenint ací a la teua gent ha de ser dur"

La ciutat de Granada no només és coneguda pel seu ric patrimoni històric, amb La Alhambra com a primer referent de la ciutat i podríem dir que de tota Andalusia, sinó també pel seu atractiu de cara als i les estudiants, com és el cas del jove veí del Camp de Mirra Guillermo Payá Llorens, estudiant de la Unversitat de Granada, qui a través d'esta nova entrega d'Estudiant fora ens relata la seua experiència allà i com veu el seu present i futur.

Continua llegint

Àngels Castelló: "El nostre poble és on tenim les arrels, i si bé créixer és necessari, desarrelar-se no hauria de ser la conseqüència"

En esta primera entrega d'Estudiant fora des del Camp de Mirra ens acostem a Barcelona per conéixer el dia a dia de la jove veïna campuda Àngels Castelló Martínez, qui cursa tercer d'Estudis Literaris. Ens conta què és allò que li ha costat més d'adaptar-se a una gran ciutat com Barcelona, o què és allò que troba a faltar del seu poble, així com quines són les seues perspectives de futur en veu de molts joves. No és la primera vegada que des de La Vall Digital entrevistem a Àngels, ja que en juliol de 2018 ens vam acostar a través de la seua afició per l'escriptura i la lectura: Mireu l'entrevista...

Continua llegint

Mª Carmen Camarasa Ferrero: "És necessari passar uns quants mesos fora del país, t'obri molt la ment i deixes arrere molts estereotips que d'una altra forma no anaves a poder llevar-te"

Ens acostem a una nova entrega d'Estudiant fora, esta vegada des de La Canyada, amb la jove veïna Mª Carmen Camarasa Ferrero, estudiant de Traducció i Interpretació en la Universitat de Granada, qui té una interessant doble vessant: per una banda i com no podia ser d'altra forma pels estudis que va triar, va passar una any estudiant a Postdam (Alemanya), i ens acosta el contrast entre el Andalusia i el cor d'Europa. D'altra banda, a Granada Mª Carmen va poder compartir experiència amb les tres millors amigues dels seus anys a l'IES Biar, curiosament totes elles dels pobles de la Vall.

Continua llegint

Raquel Albero: "Fins que no passes una temporada fora de casa no t’adones de la sort que tenim de viure on vivim"

Europa de l'Est i més concretament Polònia, és un país més habitual del que pensem triat pels estudiants per cursar l'Erasmus, el conegut programa d'intercanvi europeu, on els i les estudiants tenen l'experiència d'estudiar un curs universitari en un altre país del continent. Ens acostem en esta primera entrevista d'Estudiant fora des de Banyeres de Mariola al dia a dia de la jove Raquel Albero, qui resideix a Cracòvia. Albero ens parla de la ciutat on viu a 2.700 Km per carretera del seu poble, de què la va portar allà i quines ensenyances li està deixant esta experiència inoblidable.

Continua llegint

Paula Mollà: "M'agradaria no perdre mai les arrels del poble i vaja on vaja sempre tornar ací"

"Estudiant fora" és un espai en La Vall Digital on donar a conéixer les experiències de les xiques i xics que realitzen els seus estudis en alguna de les ciutats de l'Estat o bé a l'estranger. Molt prompte portarem noves entrevistes amb els joves estudiants de La Vall, però de moment vos deixem l'entrevista que vam fer a Paula Mollà per a La Canyada Digital, Paula és estudiant de Llengües Modernes i les seues literatures a València, de fet va cursar un any a Itàlia dins del programa Erasmus.

Continua llegint