Nov 17, 2022

Loida Ballester: "Espere abans de dos anys tornar al meu poble, però Déu dirà"

En setembre de 2015, la nostra nova protagonista del nostre espai "Canyuts i canyudes pel món", Loida Ballester Hernández, va decidir deixar la seua localitat natal per anar-se'n a Bilbao. Ens acostem al seu dia a dia a la capital biscaina, a quins van ser els motius que la van portar fa set anys a deixar la Canyada o a les seues perspectives de futur des de més de 700 kilòmetres del seu poble.

Mar 31, 2022

Céline Camarassa: "Quan pense en el bon ambient i les sensacions en la SUMC m'ajuda a recordar els meus orígens amb la música"

Anar-se'n lluny de casa i del seu poble i no saber ben bé què espera quan baixes de l'avió, en un altre país amb una llengua i forma de vida molt diferent a la nostra, sempre és complicat, més quan parlem d'una persona de curta edat, només 18 anys. És la història de la jove veïna de la Canyada Céline Camarassa Castelló (1998), a qui el seu camí en el món de la música professional la va portar a Detmond (Alemanya), el país considerat la cuna de la música clàssica. Amb ella recorrem els contrastos entre el cor d'Europa i els seus orígens al seu poble, amb especial record per a la Societat Uni...

Nov 4, 2021

Teresa Garcia Molina: "No crec que tot el món que ve a Irlanda o que migra siga perquè no troba oportunitats"

A finals de juny de 2019 va agafar un vol que la portaria a la capital irlandesa, Dublín, un contracte de treball i una nova experiència li esperava allà. No va ser el primer país on vivia, ja que en 2017 va passar tot un any gràcies al programa Erasmus a Itàlia, concretament a la preciosa Florència. Tot i que no era la primera vegada que el seu caminar portava a esta canyuda pel món a terres irlandeses, ja que aprofitant un curs d'anglés va visitar el país anteriorment, país del qual es va enamorar i va decidir que en un futur allargaria la seua estància allà. Ella és Teresa Garcia Molina,...

Nov 4, 2018

Tamara Ballester Hernández: "En la vida tenim tantes possibilitats i ens quedem estancats per la por. És una experiència enriquidora"

Fa més d'una dècada que la nostra veïna Tamara va decidir emigrar a la República irlandesa a perfeccionar l'anglés, allà va trobar una societat acollidora i noves oportunitats, motius que units al començament de la crisi econòmica van fer que decidira quedar-se, vos portem una nova història d'una 'canyuda pel món' i les seues experiències.

Maig 13, 2016

Ximo Martínez, canyut pel món a Las Palmas de Gran Canaria

Viatgem fins les Illes Canàries per conéixer la història del nostre veí Ximo Martínez, que des de fa 20 anys resideix a Las Palmas de Gran Canaria, on va anar a parar de forma "accidental". Ximo treballa en el Conservatori Superior de Las Palmas de Gran Canaria, dóna classes i dirigeix una orquestra, entre altres. Afirma que és l'únic canyut a la ciutat i l'illa actualment. Ximo també ens parla de la vida que fa a Las Palmas, com és un dia en la seua vida "vivint en una primavera constant" pel que fa a l'agraït clima illenc.