• Inici
  • La Vall
  • Actualitat
  • La desocupació puja més d'un 10% a Beneixama i el Camp de Mirra i baixa a la Canyada durant el mes passat

La desocupació puja més d'un 10% a Beneixama i el Camp de Mirra i baixa a la Canyada durant el mes passat

| Eduard Garcia Molina | La Vall

El passat mes d'octubre ens deixa un descens general en els pobles de La Vall de Biar, Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, El Camp de Mirra i La Canyada milloren els seus indicadors.

Banyeres de Mariola

Podeu consultar les dades de Banyeres en el següent enllaç.

Beneixama

El passat mes de feber ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 81 veïns i veïnes de Beneixama- amb huit persones més en desocupació que el mes anterior al municipi.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 58 treballadores respecte a 23 treballadors, mentre que els majors de 45 anys -amb 29 dones i 13 homes- i les persones entre 25 i 44 anys -amb 25 dones i 10 homes- són les franges d'edat on es concentra l'atur al poble.            

Si bé és cert que els menors de 25 anys sols tenen quatre persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 38 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de l'agricultura amb 15 persones i la indústria amb 20 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior o la construcció tenen uns nivells més moderats.

105

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social ha patit una forta baixada amb 71 persones menys, un 9'69%, especialment pel que fa al Règim General.

106

Font: SEPE

Biar

Podeu consultar les dades de Biar en la web de Biar Digital.

El Camp de Mirra

El passat mes de febrer ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 18 veïns i veïnes del Camp de Mirra- amb una pujada de 2 persones al municipi pel que fa a la situació de desocupació, un 12'50%. Les dones majors de 45 anys són la franja d'edat i sexe on es concentra l'atur al poble, amb 8 treballadores, mentre els homes menors de 25 anys o entre 25 i 45 anys no tenen registrades persones en desocupació.

Per sectors, el terciari i el primari, serveis amb 7 persones i l'agricultura amb 6, són els més castigats al municipi.

107

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social per contra, puja en 59 persones al municipi, un 90%. Val a dir que han causat baixa 5 persones en el règim agrari i 2 en el d'autònoms, tot i causar alta 66 persones en el Règim General.

108

Font: SEPE

La Canyada

El passat mes de febrer ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 39 veïns i veïnes de La Canyada- amb una baixada de 3 persones, més de set punts. Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 28 treballadores respecte a 11 treballadors, mentre que els majors de 45 anys amb 24 persones -8 homes i 16 dones- i la franja d'edat entre 25 i 44 anys és on es concentra l'atur al poble, mentre que els menors de 25 anys tenen un nivell més moderat.

Per sectors els serveis -terciari- i la indústria -secundari- són els més castigats a la Canyada amb 22 i 10 persones en situació de desocupació respectivament.

109

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social ha pujat un 0'65% durant el mes anterior, amb cinc persones noves d'alta al Règim General, i una en el d'autònoms, tot i baixar tres persones en el règim agrari.

110

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 74 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).