• Inici
  • La Vall
  • Actualitat
  • El número d'altes pràcticament supera el de nous casos de Covid 19 als pobles de la Vall

El número d'altes pràcticament supera el de nous casos de Covid 19 als pobles de la Vall

| Eduard Garcia Molina | La Vall

Imatge: Pixabay

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a data 30 de març pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

En els municipis de la Vall s'han detectat 10 nous contagis de Covid 19, i un total de 18 noves altes mèdiques.

Banyeres de Mariola

Banyeres suma 5 nous contagis en esta nova actualització que deixa el municipi amb 25 diagnòstics per prova PCR positiva en els últims 14 dies -6 menys que l'última actualització-. La incidència a Banyeres baixa en prop de 100 habitants per cada 100.000 habitants als 352 casos -ris alt de possibilitat de contagi, mentre que des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 2.645 casos de Covid 19 a Banyeres de Mariola. Per tant s'haurien donat 11 noves altes mèdiques.

126 

Beneixama

La localitat ha detectat quatre nous casos positius per prova PCR en els últims 14 dies. A hores d'ara són un total de 9 els actius -un més que l'última actualització-, és per això que s'haurien donat 3 noves altes mèdiques, per tant la incidència a la localitat pujaria als 532 casos per cada 100.000 habitants -risc alt de contagi i una pujada de 60 casos per cada 100.000 habitants-. D'altra banda s'haurien detectat 424 casos al municipi des de l'inici de la crisi sanitària fa dos anys.

127 

Biar

Pel que fa a Biar s'ha de sumar un nou cas detectat per prova PCR positiva en els últims 14 dies. A hores d'ara serien un total de 14 els actius -els mateixos que l'última actualització-, és per això que s'haurien donat quatre noves altes mèdiques, pel que fa a la incidència a la localitat es manté en els 300 casos per cada 100.000 habitants -risc alt de contagi-. Mentre que a Biar s'han detectat 1.228 casos de Covid 19 des de l'inici de la crisi sanitària. Podeu ampliar la informació de les dades de Biar a través de Biar Digital.

Biar

El Camp de Mirra i La Canyada

El Camp de Mirra i la Canyada són les úniques localitats de la Vall a hores d'ara que no han notificat nous casos i es mantenen com a municipis "free Covid".  

Publicació de les dades

Des del mes de maig de 2020 es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener de 2020. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 83 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).