La desocupació baixa a Beneixama un 16% durant el mes de març

| Eduard Garcia Molina | La Vall

Imatge: Pixabay

El passat mes d'octubre ens deixa un descens general en els pobles de La Vall de Biar, Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, El Camp de Mirra i La Canyada milloren els seus indicadors.

Banyeres de Mariola

Podeu consultar les dades de Banyeres en el següent enllaç.

Beneixama

El passat mes de març ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 68 veïns i veïnes de Beneixama- amb 13 persones menys en desocupació que el mes anterior al municipi.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 46 treballadores respecte a 20 treballadors, mentre que els majors de 45 anys -amb 28 dones i 12 homes- i les persones entre 25 i 44 anys -amb 18 dones i 8 homes- són les franges d'edat on es concentra l'atur al poble.            

Si bé és cert que els menors de 25 anys sols tenen dues persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 35 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de l'agricultura amb 11 persones i la indústria amb 14 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior o la construcció tenen uns nivells més moderats.

130

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social ha patit una pujada amb 15 persones més afiliades, un 2'27%, especialment pel que fa al Règim General.

131

Font: SEPE

Biar

Podeu consultar les dades de Biar en la web de Biar Digital.

El Camp de Mirra

El passat mes de febrer ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 19 veïns i veïnes del Camp de Mirra- amb una pujada d'una persona al municipi pel que fa a la situació de desocupació, un 5'56%. Les dones majors de 45 anys són la franja d'edat i sexe on es concentra l'atur al poble, amb 8 treballadores, mentre els homes menors de 25 anys o entre 25 i 45 anys no tenen registrades persones en desocupació.

Per sectors, el terciari i el primari, serveis amb 8 i 6 persones, respectivament, són els més castigats al municipi.

132

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social per contra, baixa en una persona al municipi, un 0'81%. Val a dir que han causat baixa 2 persones en el règima general i en el d'autònoms, i una nova alta en l'agrari, deixant el balanç negatiu d'una persona.

133

Font: SEPE

La Canyada

El passat mes de març ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 41 veïns i veïnes de La Canyada- amb una pujada de 2 persones, més de cinc punts. Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 28 treballadores respecte a 8 treballadors, mentre que els majors de 45 anys amb 24 persones -8 homes i 16 dones- i la franja d'edat entre 25 i 44 anys és on es concentra l'atur al poble, mentre que els menors de 25 anys tenen un nivell més moderat.

Per sectors els serveis -terciari- i la indústria -secundari- són els més castigats a la Canyada amb 21 i 11 persones en situació de desocupació respectivament.

134

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social ha baixat un 1'92% durant el mes de març, amb sis persones menys d'alta al Règim General, i tres en l'agrari.

135

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 67 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).