• Inici
  • La Vall
  • Actualitat
  • La desocupació baixa en sis persones durant el mes de maig en els pobles de la Vall

La desocupació baixa en sis persones durant el mes de maig en els pobles de la Vall

| Eduard Garcia Molina | La Vall

Imatge: Pixabay

El passat mes de maig ens deixa un augment general pel que fa a la desocupació en els pobles de la Vall de Biar: Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, El Camp de Mirra i la Canyada empitjoren els seus indicadors.

Banyeres de Mariola

Podeu consultar les dades de Banyeres en el següent enllaç.

Beneixama

El passat mes de maig ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 73 veïns i veïnes de Beneixama- amb una persona més en desocupació que el mes anterior al municipi.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 53 treballadores respecte a 20 treballadors, mentre que els majors de 45 anys -amb 32 dones i 13 homes- i les persones entre 25 i 44 anys -amb 21 dones i 7 homes- són les franges d'edat on es concentra l'atur al poble. Si bé és cert que els menors de 25 anys tenen uns nivells més moderats en no superar la desena de persones sense ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 45 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 15 persones i l'agricultura -el primari- amb 9 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior o la construcció tenen uns nivells més moderats.

158

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social ha patit una baixada amb 9 persones menys afiliades, un 1'32%.

159

Font: SEPE

Biar

Podeu consultar les dades de Biar en la web de Biar Digital.

El Camp de Mirra

El passat mes de maig ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 19 veïns i veïnes del Camp de Mirra- amb una baixada d'una persona al municipi pel que fa a la situació de desocupació, un 5%. Les dones majors de 45 anys són la franja d'edat i sexe on es concentra l'atur al poble, amb 8 treballadores, mentre els homes menors de 25 anys o entre 25 i 45 anys tenen uns nivells de desocupació més moderats.

Per sectors, el terciari i el primari, serveis i agricultura amb 9 i 6 persones en situació de desocupació, respectivament, són els més castigats al municipi.

160

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social puja en quatre persones al municipi, un 3'36%.

 161

Font: SEPE

La Canyada

El passat mes de maig ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 37 veïns i veïnes de la Canyada- amb una baixada de 5 persones, 10'20%. Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 28 treballadores respecte a 9 treballadors, mentre que els majors de 45 anys amb 23 persones -9 homes i 14 dones- i la franja d'edat entre 25 i 44 anys és on es concentra l'atur al poble, mentre que els menors de 25 anys tenen un nivell més moderat.

Per sectors els serveis -terciari- i la indústria -secundari- són els més castigats a la Canyada amb 24 i 10 persones en situació de desocupació respectivament.

162

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social ha baixat un 0'88% durant el mes de maig, amb quatre persones menys d'alta producte de la baixada en el Règim General de cinc persones i una en el d'autònoms, mentre que dues s'han donat d'alta en l'agrari.

 163

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 26 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).