"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", de maig

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

Barrelles i gramko

La desocupació continua sent un problema per a molts veïns i veïnes, tot i la millora en les dades de la desocupació.

Herberet i vi arropatok

A l'Ajuntament de Beneixama per l'homenatge a les víctimes de Mauthausen celebrat els passats 20 i 21 de maig.

Herberet i vi arropatok

Al Grup de Muntanya Els Calderons del Camp de Mirra, per l'organització de la seua I Trail, per la gran participació i organització.

Herberet i vi arropatok

Al poble de Banyeres de Mariola, per la celebració de les seues festes en honor al patró Sant Jordi, a les filaes, en general als festers i festeres i totes les persones, professionals, negocis, entitats, bandes de música i institucions que les han fet possibles.

Herberet i vi arropatok

En el plànol dels esports felicitar la beneixamuda Nerea Ivorra, campiona d'Espanya en dobles de bàdminton, així mateix, felicitar el també veí de Beneixama Julián Ferrero, 14é de la classificació general individual de la Titan Desert 2022 disputada al desert del Marroc.

 

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Consulteu els "Rotllets i fogasses, i remolatxes" de Biar Digital

L'article té 251 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).