"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", de juny

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

Barrelles i gramko

El mes passat es va denunciar el robatori d'un husky a la Canyada, un acte en tot cas sense cap justificació tot i que esperem que l'hagen trobat.

Barrelles i gramko

Lamentablement hem de continuar comdemnant agressions de tipus homòfob en ple segle XXI, la resposta positiva als nostres pobles la tenim per exemple en l'Ajuntament de Beneixama, qui va reivindicar el Dia de l'Orgull LGTBI en favor del respecte a totes les formes d'estimar.

Barrelles i gramko

"Energia solar sí, però no així", la preocupant proliferació de projectes de grans plantes fotovoltaiques que volen instal·lar-se al terme municipal de Biar i la seua Vall, així com de tot l'interior valencià es fa palesa. Les energies renovables són necessàries, però conservar el nostre entorn també.

Herberet i vi arropatok

En el plànol de l'esport felicitar el Grup de Muntanya "Els Calderons" del Camp de Mirra per l'organització de la primera edició de la Trail "Els Calderons", també al canyut Raúl Molina Aparicio, que jugarà amb la Selecció valenciana de futbol sala. També al jove biarut Víctor Guill Vidal, campió de Lliga i Copa amb el Xaloc Alacant de Powerchair. Així mateix podeu consultar l'entrevista a Víctor. I ja que parlem d'esports també cal felicitar al CD Biarense, per haver recuperat el nom de Pascual Luna Parra per al seu torneig dels equips més joves.

Herberet i vi arropatok

A l'Ajuntament de Banyeres de Mariola, que va informar el mes passat de la recuperació d'algunes zones del poble per a vianants durant els caps de setmana.

Herberet i vi arropatok

A les voluntàries de les colònies felines de Biar, gràcies pel seu esforç i sacrifici en favor dels gatets i gatetes que viuen als carrers de Biar.

 

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Consulteu els "Rotllets i fogasses, i remolatxes" de Biar Digital

L'article té 64 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).