"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", de setembre

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

 Barrelles i gramko

Barrelles i gram a qui encara, tot i els avanços aconseguits, continua discriminant les persones segons la seua condició sexual, tot i això tenim la part positiva en iniciatives que busquen la sensibilització social, com ara la Trobada de Pobles per la Diversitat que se va celebrar a Banyeres.

Herberet i vi arropatok

A l'atleta beneixamut afincat a la Canyada Joan Sirera, qui amb els seus èxits esportius tot i la seua joventut porta el nom del seu poble i de la Vall allà on va i a qui entrevistàvem el mes passat.

ok

Herberet i vi arropat

A la Societat Musical "La Nova" de Banyeres de Mariola en el seu 25 aniversari que va celebrar amb la resta de bandes de la nostra Vall i altres municipis de la nostra comarca.

Herberet i vi arropatok

Herberet i vi arropat a la solidaritat a Banyeres de Mariola, per una banda enhorabona a Càritas per l'organització de la sisena edició del sopar de la fam solidari amb l'Índia, i per altra banda a l'organització del Mariola Rock, que destinarà una part de la recaudació a l'ONG Ama Nepal.

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Consulteu els "Rotllets i fogasses, i remolatxes" de Biar Digital

L'article té 67 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).