"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", d'octubre

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

Herberet i vi arropatok

Un any més el Mariola Rock solidari va ser un èxit, amb Juantxo Skalari i Sons of Aguirre entre altres en benefici de l'ONG Ama Nepal.

ok

Herberet i vi arropat

A l'Ajuntament de Beneixama i les entitats col·laboradores en l'homenatge a l'Ovidi Montllor (1942-1995) en el huitanta aniversari del seu naixement, reconéixer al destacat artista de la nostra comarca és de justícia.

Herberet i vi arropatok

Als organitzadors i organitzadores de l'última edició del Solana Trail, que tot i coincidir amb altres cites importants al calendari va reunir a Beneixama a vora 1.000 esportistes constituint tot un èxit.

Herberet i vi arropatok_.jpg

A les exalumnes de l'IES Biar que reberen el segon premi del concurs de Cultura Financera de la Universitat de València (UV) per un vídeo sobre les criptomonedes.

Herberet i vi arropatok_.jpg

A l'associació Socio-Cultural de la Canyada per organitzar un any més els actes amb motiu del Nou d'Octubre.

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Consulteu els "Rotllets i fogasses, i remolatxes" de Biar Digital

L'article té 27 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).