Dimarts, 22 Octubre 2019 19:00

[IES Digital] Agricultura ecològica a la finca de Martin

Escrit per Pels alumnes de CTM de 2n de Batxillerat
Valorar aquest article
(0 Vots)

El dimecres 1 d’octubre alguns alumnes de l’IES Biar, vam eixir amb bicicleta a la finca de Martin, situada en direcció a la Canyada. Vam arribar a les 12:30 i seguidament ens va donar una xarrada en anglés sobre el seu projecte d’hort ecològic.

En aquesta xarrada va defensar l’hort ecològic davant l’agricultura convencional, ja que no utilitza fertilitzants com el nitrogen, que contamina l’aigua, ni tampoc pesticides. Ens va contar algun exemple curiós, com que es pot fer front als pugons lliurant milers de marietes que se’ls mengen.

A més, Martin no empra maquinària, perquè la funció de llaurar el camp la realitzen les sangresoles que viuen al sol, o les gallines, a través d’un sistema ideat per ell mateix.

169

L’objectiu és obtindre beneficis de l’hort sense contractar ningú. Per això empra tècniques per facilitar el seu treball com col·locar un plàstic per evitar que cresquen males herbes, el refredament de les plantes o els danys per les pluges.

Seguidament, va comentar que l’origen de l’agricultura mecanitzada es va produir després de la segona Guerra Mundial, perquè el desús de les armes va provocar una baixada en la demanda de productes químics, els quals es van començar a utilitzar per a diferents àmbits agrícoles.

Després de la xarrada, vam plantar a l’hort bledes, lletugues, i alls porros, emprant les ferramentes que estaven dissenyades per ell mateix, com per exemple una bici per escampar llavors i un pal per fer els forats on plantar-les.

170

L’excursió va resultar satisfactòria perquè, a pesar de la dificultat que suposa seguir una xarrada en anglés, Martin s’expressava molt bé i era comprensiu ja que quan deia alguna cosa difícil la traduïa al moment.

Ens va sorprendre molt la manera que tenia de gestionar el seu hort i així vam poder agafar algunes idees per al nostre hort de l’institut.

171

Vist 623 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.