Dimarts, 19 Novembre 2019 19:00

Els alumnes de l’IES Biar participen en un joc de rol sobre consum responsable

Escrit per Adrián Gil, Alejandro Molina, Raúl Satorres i Aarón Valdés
Valorar aquest article
(0 Vots)

El passat dimecres 30 d’octubre, els alumnes de Ciències de la Terra i Mediambientals de 2n de Batxillerat vam realitzar una activitat relacionada amb el consum responsable. Esta activitat va ser proposada per l’associació: Llavors d’Ací. Una xica que forma part d’aquesta associació ens va guiar per a realitzar-la correctament.

190

Primerament, ens va introduir amb un vídeo sobre la irresponsabilitat d’algunes empreses a l’hora de produir i d’exportar determinants productes alimentaris, davant la nostra passivitat en respecte a açò.

Tot seguit, vam fer una tertúlia sobre les opinions que teniem al respecte. A continuació, vam iniciar un joc de rol, que consistia a representar cadascun de nosaltres a un personatge fictici, el qual tenia certes característiques relacionades amb els temes tractats. Solien representar a llauradors locals, a grans empresaris o ecologistes. El que havíem de fer era posicionar-nos a favor o en contra de determinades accions com aprovar una plantació local, favorable per als llauradors, però que alguns empresaris veien com una competència.

Segons les opinions donades, colocavem a un mapamundi una enganxina positiva (bona per al medi ambient) o una negativa (contaminant i perjudicial per al medi ambient). Al final, vam aconseguir que tot el mapa fóra totalment positiu i, per tant, sostenible.

Va ser una activitat entretinguda i que ens pot servir per a adonar-nos-en que una petita acció pot tindre una gran influència al nostre entorn.      

Adrián Gil, Alejandro Molina, Raúl Satorres i Aarón Valdés

Podeu consultar la pàgina web de l’associació “Llavors d’ací”, per a més informació per fer u consum responsable: https://llavorsdaci.org/

Vist 479 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.