Dimecres, 05 Maig 2021 18:38

L'Esglèsia Catòlica tindria béns immatriculats a la Canyada, el Camp de Mirra i Banyeres

Escrit per Pablo Ortín
Valorar aquest article
(0 Vots)
Façana de l'església Ntra. Senyora de l'Assumpció de Biar Façana de l'església Ntra. Senyora de l'Assumpció de Biar

En bona part de les poblacions de la contornada consten temples i dependències que la congregació religiosa no ha matriculat

L’Església Catòlica no té cap bé immoble immatriculat a Biar. Almenys, així consta en el llistat de 34.961 referències que el Consell de Ministres ha remés al Congrés, un document que s’ha fet públic per primera vegada. D’aquest patrimoni, 15.000 fan referència a pisos, finques i aparcaments -que no tenen a veure amb l’activitat religiosa- propietat de l’església que esguiten tot el mapa espanyol. ElDiario.es ha ordenat les dades en un mapa on es pot consultar per municipis la quantitat de bens immatriculats en cada cas.

Segons aquest mitjà de comunicació, els documents comprenen les propietats de l’església identificades pels registres de la propietat entre 1998 i 2015. Així, la jerarquia catòlica hauria aprofitat la Llei Hipotecària impulsada pel Govern presidit per José María Aznar per a ampliar el seu patrimoni immobiliari i registrar edificis, apartaments o finques amb només una certificació eclesiàstica. A partir d’ara, el llistat podrà ser sotmès a consulta pública perquè els particulars que consideren que tenen drets de propietat sobre els béns i immobles puguen iniciar els processos de reclamació.

Fet i fet, amb una ràpida cerca al mapa interactiu del diari es pot comprovar com a la localitat biaruda no consta cap bé immoble immatriculat per l’església. Això no obstant, és l’excepció junt amb Beneixama entre les poblacions de la contornada, ja que en bona part d’elles s’han notificat propietats d’aquesta classe. Per exemple, veiem com hi ha tres a Villena; dos a La Canyada, Onil i Alcoi o una al Camp de Mirra, Banyeres i Castalla. Amb tot, en aquests casos, els béns immatriculats són temples i dependències. Per contra, Bocairent apareix amb 5 immobles immatriculats a la base de dades, quatre dels quals són solars, habitatges i altres.

Per posar-ho en context, si ampliem una mica la mirada, al País Valencià hi ha un total de 912 propietats eclesiàstiques no matriculades. D’elles, 789 es van realitzar amb un títol de certificació eclesiàstica i 123 es van es van registrar amb un altre títol. Tanmateix, tot i ser unes dades força elevades, en la comparativa per Comunitats Autònomes la valenciana també es troba al vagó de cua en aquest aspecte. Castella i Lleó, amb més de 10.000, Galícia i Catalunya encapçalen el rànquing.

Aquestes dades i altres detalls com els noms concrets de cada immatriculació es poden consultar al buscador de la pàgina web del diari.

Notícia original en Biar Digital.

Vist 105 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.