Dimecres, 17 Novembre 2021 13:58

Descens generalitzat de la desocupació als nostres pobles durant el mes d'octubre

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)
Descens generalitzat de la desocupació als nostres pobles durant el mes d'octubre Pixabay

El passat mes d'octubre ens deixa un descens general en els pobles de La Vall de Biar, Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, El Camp de Mirra i La Canyada milloren els seus indicadors.

Banyeres de Mariola

Durant el mes passat a Banyeres 14 pesones van deixat les llistes de l'atur, tot i això altres tres es van escriure, deixant la situació en un descens d'11 persones que representa un 2'68%, tot i això a la població encara hi ha un total de 399 persones en situació de desocupació.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 290 treballadores respecte a 109 treballadors, mentre que els majors de 45 anys amb 240 persones i la franja d'edat entre 25 i 44 anys amb 141 persones en situació de desocupació és on es concentra l'atur al poble, mentre que els menors de 25 anys tenen nivells més moderats de desocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 206 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 148 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

185 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va pujar en un 1'41 %, un total de 49 persones del municipi van causar alta en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals. 

186

Font: SEPE

Beneixama

El passat mes d'octubre ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 89 veïns i veïnes de Beneixama- amb una pujada de 7'23 punts, un total de 7 persones -totes dones- han causat alta en les llistes de l'atur a la localitat, mentre que una persona -un home- ha deixat les llistes de l'atur, per tant és un balanç negatiu de sis persones que perden el seu treball a Beneixama durant el mes passat.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 58 treballadores respecte a 31 treballadors, mentre que els majors de 45 anys i les persones entre 25 i 44 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 41 i 43 persones respectivament.            

Si bé és cert que els menors de 25 anys tenen sols 5 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació, uns nivells més moderats per tant.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 52 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de l'agricultura amb 18 persones i la indústria amb 13 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

187

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va pujar en un 3,23 %, un total de 23 persones del municipi van causar alta en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

188

Font: SEPE

Biar

Podeu consultar les dades de Biar en la web de Biar Digital.

El Camp de Mirra

El passat mes d'octubre ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 24 veïns i veïnes d'El Camp de Mirra- amb una baixada de 4 punts, un total d'una persona -un home- han deixat les llistes de l'atur a la localitat.

Pel que fa a sexes, la desocupació a la localitat campuda es reparteix en el doble de treballadores -16- que de treballadors -8- en les llistes dels serveis de búsqueda d'ocupació. Pel que fa a rang d'edat els majors de 45 anys són el grup que més acusa la desocupació amb 18 persones, pel que fa a 25 i 44 anys hi ha 6 persones registrades, i menors de 25 anys no té cap persona registrada en l'atur.

Per sectors, el terciari -els serveis- amb 8 persones i l'agricultura amb 8 també són els més castigats, mentre que la construcció, les persones sense ocupació anterior o la indústria tenen nivells més moderats a El Camp de Mirra.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

189

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar en un 11'43 %, un total de 8 persones del municipi van causar baixa en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

190

Font: SEPE

La Canyada

El passat mes d'octubre ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 50 veïns i veïnes de La Canyada- amb una baixada de 5'66 punts, un total de quatre persones -totes dones- han deixat les llistes de l'atur a la localitat, mentre que un home s'ha donat d'alta en l'atur, deixat per tant un balanç positiu en la situació de desocupació (-3 persones).

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 32 treballadores respecte a 18 treballadors, mentre que els majors de 45 anys amb 26 persones i la franja d'edat entre 25 i 44 anys amb 18 persones en situació de desocupació és on es concentra l'atur al poble, mentre que els menors de 25 anys tenen nivells més moderats de desocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 28 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 8 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

191

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va pujar de forma espectacular en un un 26'74 %, un total d'un centenar de persones del municipi van causar alta en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals. 

192

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

Vist 40 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.