• Inici
  • La Vall
  • La Vall
  • La Canyada supera una incidència de 2.000 casos per cada 100.000 habitants i Banyeres i Biar de 1.000

La Canyada supera una incidència de 2.000 casos per cada 100.000 habitants i Banyeres i Biar de 1.000

| Eduard Garcia Molina | La Vall

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a data 29 de desembre pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

Banyeres de Mariola

Banyeres continua pujant en contagis, suma 67 més en esta nova actualització -una pujada espectacular després de les festes de Nadal-, també puja als 106 diagnòstics per prova PCR positiva en els últims 14 dies -38 més que l'última actualització-. La incidència a Banyeres puja als 1.495 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de possibilitat de contagi i una pujada de més de 500 respecte a l'última actualització-, mentre que des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 1.236 casos de Covid 19 a Banyeres de Mariola. A hores d'ara s'haurien donat per tant 29 noves altes mèdiques.

 242

Beneixama

La localitat no suma nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. A hores d'ara són un total de 4 els actius -sis menys que l'actualització de divendres-, és per això que s'haurien sis noves altes mèdiques, i la incidència a la localitat baixaria als 236 casos per cada 100.000 habitants -baixant en més de 300 casos per cada 100.000 habitants respecte a l'última actualització i situant-se en risc mitjà de possibilitat de contagi-. D'altra banda s'haurien detectat 139 casos des de l'inici de la crisi sanitària, fa un any i mig. També s'haurien donat un total de sis altes mèdiques.

243 

Biar

Pel que fa a Biar suma dinou nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies, una forta pujada per tant. A hores d'ara són un total de 38 els actius -quatre més que l'actualització de dimarts-, és per això que s'haurien donat cinc noves altes mèdiques, pel que fa a la incidència a la localitat puja als 1.039 casos per cada 100.000 habitants -una pujada de més de 300 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants-. Podeu ampliar la informació de les dades de Biar a través de Biar Digital.

244 

La Canyada

Pel que fa a La Canyada és qui mostra ara la incidència més preocupant dels cinc municipis de La Vall, ja que s'han detectat catorze nous casos de Covid 19 per prova PCR positiva en els últims 14 dies al municipi, on se situaria la seua incidència en 2.317 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de contagi i una forta pujada des de l'última actualització en 1.000 casos per cada 100.000 habitants-, mentre que al municipi s'haurien detectat un total de 111 casos des de l'inici de la crisi sanitària. A hores d'ara serien 28 els casos actius detectats per prova PCR positiva en els últims 14 dies, és per això que s'haurien donat dos noves altes mèdiques.

 245

El Camp de Mirra

El Camp després de mesos sense detectar cap nou cas de Covid 19 ha de notifinar-ne un, el tercer a la localitat des de l'inici de la crisi sanitària segons dades de Conselleria. Seria un cas actiu detectat per prova PCR positiva en els últims 14 dies que situaria la seua incidència en 239 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants, risc mitjà de possibilitat de contagi de la malaltia.

246

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 162 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).