• Inici
  • La Vall
  • La Vall
  • Els pobles de La Vall superen els 400 casos actius de Covid 19 en els últims 14 dies

Els pobles de La Vall superen els 400 casos actius de Covid 19 en els últims 14 dies

| Eduard Garcia Molina | La Vall

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a data 6 de gener pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

Banyeres de Mariola

Banyeres continua pujant en contagis, suma 100 més en esta nova actualització -una pujada espectacular després de les festes de Nadal i cap d'any-, també puja als 247 diagnòstics per prova PCR positiva en els últims 14 dies -88 més que l'última actualització-. La incidència a Banyeres puja als 3.483 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de possibilitat de contagi i una pujada de més de 1.240 respecte a l'última actualització-, mentre que des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 1.392 casos de Covid 19 a Banyeres de Mariola. A hores d'ara s'haurien donat per tant 15 noves altes mèdiques.

001 

Beneixama

La localitat suma 7 nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. A hores d'ara són un total de 14 els actius -set més que l'actualització de divendres-, és per això que no s'haurien donat noves altes mèdiques, i la incidència a la localitat pujaria als 828 casos per cada 100.000 habitants -pujant en més de 350 casos per cada 100.000 habitants respecte a l'última actualització i situant-se en risc extrem de possibilitat de contagi-. D'altra banda s'haurien detectat 150 casos des de l'inici de la crisi sanitària, fa un any i mig.

002 

Biar

Pel que fa a Biar no hauria sumat nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies Tot i això i per les pujades després de Nadal i Any nou, a hores d'ara serien un total de 133 els actius, és per això que no s'haurien donat noves altes mèdiques, pel que fa a la incidència a la localitat puja als 3.638 casos per cada 100.000 habitants -es mantenen els casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants-. Podeu ampliar la informació de les dades de Biar a través de Biar Digital.

Biar

El Camp de Mirra

El Camp després de mesos sense detectar cap nou cas de Covid 19 manté un cas, el tercer a la localitat des de l'inici de la crisi sanitària segons dades de Conselleria. Seria un cas actiu detectat per prova PCR positiva en els últims 14 dies que situaria la seua incidència en 239 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants, risc mitjà de possibilitat de contagi de la malaltia tot i que no s'ha detectat cap nou cas.

003 

La Canyada

Pel que fa a La Canyada s'han detectat s'ha detectat un nou cas de Covid 19 per prova PCR positiva en els últims 14 dies al municipi, on se situaria la seua incidència en 2.400 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de contagi i una pujada des de l'última actualització en 83 casos per cada 100.000 habitants-, mentre que al municipi s'haurien detectat un total de 118 casos des de l'inici de la crisi sanitària. A hores d'ara serien 29 els casos actius detectats per prova PCR positiva en els últims 14 dies, és per això que no s'haurien donat noves altes mèdiques.

 004 

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 178 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).