• Inici
  • La Vall
  • La Vall
  • Banyeres ja té quasi 500 casos actius de Covid 19 i Biar pràcticament 300

Banyeres ja té quasi 500 casos actius de Covid 19 i Biar pràcticament 300

| Eduard Garcia Molina | La Vall

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a data 6 de gener pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

Banyeres de Mariola

Branyeres continua pujant en contagis, suma 185 contagis més en esta nova actualització -una pujada espectacular després de les festes de Nadal, cap d'any i Reis-, que deixa el municipi amb 490 diagnòstics per prova PCR positiva en els últims 14 dies -243 més que l'última actualització-. La incidència a Banyeres puja als 6.911 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de possibilitat de contagi-, mentre que des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 1.677 casos de Covid 19 a Banyeres de Mariola. A hores d'ara s'haurien donat per tant 30 noves altes mèdiques.

005 

Beneixama

La localitat suma 22 nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. A hores d'ara són un total de 40 els actius -vint més que l'actualització de divendres-, és per això que s'haurien donat dues noves altes mèdiques, i la incidència a la localitat pujaria als 2.366 casos per cada 100.000 habitants -pujant en més de 1.200 casos per cada 100.000 habitants respecte a l'última actualització i situant-se en risc extrem de possibilitat de contagi-. D'altra banda s'haurien detectat 179 casos des de l'inici de la crisi sanitària, fa un any i mig.

006 

Biar

Pel que fa a Biar suma 162 nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. Una pujada espectacular després de Nadal, Any nou i Reis, a hores d'ara serien un total de 295 els actius, és per això que s'haurien donat 18 noves altes mèdiques, pel que fa a la incidència a la localitat puja als 8.071 casos per cada 100.000 habitants -una pujada de 3.040 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants-. Podeu ampliar la informació de les dades de Biar a través de Biar Digital.

008 

El Camp de Mirra

El Camp després de mesos sense detectar cap nou cas de Covid 19 mantenia un cas, el tercer a la localitat des de l'inici de la crisi sanitària segons dades de Conselleria. Tot i això la localitat torna a ser municipi "free Covid", tot i que en la web de la Conselleria de Sanitat torna a registrar només dos casos des de l'inici de la pandèmia en lloc de tres. 

La Canyada

Pel que fa a La Canyada s'han detectat 30 nous casos de Covid 19 per prova PCR positiva en els últims 14 dies al municipi, on se situaria la seua incidència en 4.718 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de contagi-, mentre que al municipi s'haurien detectat un total de 155 casos des de l'inici de la crisi sanitària. A hores d'ara serien 57 els casos actius detectats per prova PCR positiva en els últims 14 dies, és per això que s'haurien donat 7 noves altes mèdiques.

007  

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 113 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).