Dimarts, 18 Gener 2022 17:07

Els pobles de La Vall sumen vora 300 nous casos de Covid 19 respecte a l'actualització de divendres

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)
Els pobles de La Vall sumen vora 300 nous casos de Covid 19 respecte a l'actualització de divendres Pixabay

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a data 16 de gener pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

Banyeres de Mariola

Banyeres continua pujant en contagis, suma 101 nous contagis en esta nova actualització -una pujada espectacular després de les festes de Nadal, cap d'any i Reis-, que deixa el municipi amb 550 diagnòstics per prova PCR positiva en els últims 14 dies -16 menys que l'última actualització-. La incidència a Banyeres baixa lleugerament als 7.757 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de possibilitat de contagi-, mentre que des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 1.971 casos de Covid 19 a Banyeres de Mariola. La bona notícia és que a hores d'ara s'haurien donat per tant 117 noves altes mèdiques en esta nova actualització.

021 

Beneixama

La localitat suma 48 nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. A hores d'ara són un total de 101 els actius -46 més que l'actualització de divendres-, és per això que s'haurien donat dos noves altes mèdiques, i la incidència a la localitat pujaria als 5.976 casos per cada 100.000 habitants -pujant en 2.700 casos per cada 100.000 habitants respecte a l'última actualització i situant-se en risc extrem de possibilitat de contagi-. D'altra banda s'haurien detectat 251 casos al municipi des de l'inici de la crisi sanitària, fa un any i mig.

022 

Biar

Pel que fa a Biar suma 101 nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. Continuen sumant contagis al municipi després de Nadal, Any nou i Reis, a hores d'ara serien un total de 314 els actius, és per això que no s'haurien donat 99 noves altes mèdiques, pel que fa a la incidència a la localitat puja als 8.590 casos per cada 100.000 habitants -una pujada de vora 60 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants-. Podeu ampliar la informació de les dades de Biar a través de Biar Digital.

Biar 

El Camp de Mirra

El Camp és l'única localitat de la Vall a hores d'ara que no ha notificat nous casos i es manté com a municipi "free Covid". 

La Canyada

Pel que fa a La Canyada s'han detectat 46 nous casos de Covid 19 per prova PCR positiva en els últims 14 dies al municipi, on se situaria la seua incidència en 8.609 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de contagi i una pujada de 3.400 casos per cada 100.000 habitants-, mentre que al municipi s'haurien detectat un total de 226 casos des de l'inici de la crisi sanitària. A hores d'ara serien 104 els casos actius detectats per prova PCR positiva en els últims 14 dies -41 més que l'última actualització-, és per això que s'haurien donat 5 noves altes mèdiques.

023  

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

Vist 88 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.