Dimarts, 09 Abril 2019 11:45

[IES Digital] IES BIAR S'UNEIX AL #FridaysForFuture

Escrit per IES Digital
Valorar aquest article
(0 Vots)

L'alumnat de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat va convocar una "vaga" peculiar per unir-se a la protesta estudiantil per parar el canvi climàtic.

El passat divendres 15 de març els alumnes de L’I.E.S Biar ens disparaven a fer la vaga del 15M d’una manera diferent, ja que no podíem agafar un bus i anar a les manifestacions. Per aquesta raó, un grup d’estudians vam decidir anar a arreplegar el fem que hi ha a la muntanya, aquesta iniciativa va sorgir gràcies al plògging, un esport que va sorgir a Estocolmo, un esport que vam practicar a Educació Física farà ja unes setmanes que consisteix d’anar corrents per la muntanya agafant el que fem que trobes. El nostre mestre d’educació física va investigar sobre aquest esport, ja que ell forma part del projecte de l’IES Biar Erasmus +: Our Green European Town, el qual busca aconseguir una ciutat ecològica i neta entre els països d’Estònia, França, Bulgària, Espanya i Itàlia.

Respecte a la iniciativa del 15M hem d’afegir que vam convocar a tot l’alumnat que volguera a la porta de l’institut a les 10 del matí, per a iniciar la marxa cap a la muntanya, aquesta activitat finalitzà a les 12 del matí al pati del I.E.S junt amb tota la brossa arreplegada per fer-li fotos i demostrar tota la quantitat que avoquem inconscienment a la muntanya. La resposta d’alumnat i professorat a la nostra iniciativa va ser positiva.

Laura Sanchis i Elena Domene. 1r Batxillerat

 

L'alumant de 1r i 2n d'ESO va voler unir-se a la iniciativa dels seus companys més gran de l'#IES Biar for future fent plògging

El 15M els alumnes del segon cicle de l’IES Biar van fer una vaga pel canvi climàtic. Els de primer cicle no podíem fer vaga, però alguns professors van contribuir amb els seus alumnes per a arreplegar tota la brossa del nostre voltant.

Per a recollir-ho tot vam necessitar guants i més d’una bossa, ens va sorprendre tota la brossa que van encontrar: Llànties d’un cotxe, insecticides, cassoles de ferro, molt de plàstic, joguets, una cadira ... Els alumnes de 4t i 1r de Batxillerat ens van proposar posar una hora i trobar-nos en el pati per a deixar tot el que havia arreplegat. El muntó de brossa va ser gegant com podem observar en aquesta imatge.

Aquest moviment va començar l’agost del 2018 quan la jove Greta Thunberg va decidir fer vaga tots els divendres per l’escalfament global. Nosaltres pensem que aquesta protesta és molt necessària perquè si continuem contaminant, l’escalfament global anirà a més i hi haurà moltes conseqüències com el desgel dels casquets polars i el canvi climàtic. a més a més, no està gens malament eixir de classes encara que siga arreplegant brossa.

Edurne Ramírez i Daniela Estevan. 1r ESO

#FRIDAYSFORFUTUREPROJECT: A LIFETIME TO TRY TO SAVE OUR PLANET

Last Friday the 15th of March the students from IES Biar participated in the Fridays For Future project. We went from our school to the Platano to collect: plastic, paper, cardboard, metal and packages.

The Fridays For Future project is an international movement whose aim is to save our planet and help our and next generations save our planet. Lots of people all over the world are participating, so we decided that we should do something too. The students older than 16 held a strike and the students from year 1 to year 3 went plogging and at 12 , we were collecting all the rubbish that we could and and then, we held it in the playground until it was collected and taken to the recycling center.

Our planet is slowly getting very contaminated with plastic and ending up in the sea if we don't recycle it. It's affecting our sea wildlife a lot. It only takes a few seconds to put your rubbish in the bin, but a lifetime to try and save our planet.

Written By Livvy Violet Spall. 1r ESO

Vist 771 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.