[vídeo] 25 anys d'una de les últimes "eixides" del riu Vinalopó en els anys 90

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Els dies de pluges torrencials feien que el riu Vinalopó al seu pas per la carretera que comunica La Canyada i Biar abnegara els camps de cultiu que hi ha al seu voltant, i si algun veí o veïna anava per aquella zona amb el cotxe en direcció a la població veïna o tornava a La Canyada utilitzava l'expressió "ha eixit el riu", en referència a que el riu Vinalopó s'havia desbordat abnegant els camps i suposant un perill per als conductors en la carretera per la pluja.

Vos portem un vídeo d'una de les últimes "eixides" del riu Vinalopó, que precisament va ser un mes de febrer, però de fa 25 anys, concretament el 6 de febrer de 1993. En l'actualitat, com sabem, el riu Vinalopó no du aigua, almenys en el tram que està dins del nostre terme municipal i són imatges que queden per al record, com moltes altres que volem recollir en este nou apartat i anar conformat així un arxiu multimèdia d'incalculable valor i que perdure amb el temps amb les històries dels nostres majors i les vivències que la gent del poble tinga a bé compartir i donar a conéixer.

L'article té 1875 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).