Loida Ballester: "Espere abans de dos anys tornar al meu poble, però Déu dirà"

En setembre de 2015, la nostra nova protagonista del nostre espai "Canyuts i canyudes pel món", Loida Ballester Hernández, va decidir deixar la seua localitat natal per anar-se'n a Bilbao. Ens acostem al seu dia a dia a la capital biscaina, a quins van ser els motius que la van portar fa set anys a deixar la Canyada o a les seues perspectives de futur des de més de 700 kilòmetres del seu poble.

Continua llegint

Nuria Navalón: "Enguany he tingut moltes ganes de tornar a casa però vull seguir lluitant per tenir la vida que realment vull"

En esta nova entrega de Banyeruts i banyerudes pel món no eixim d'Europa per interessar-nos pel dia a dia de la nostra jove veïna Nuria Navalón Beneyto, acualment resident a Anglaterra, i més concretament Bristol, una ciutat del sud-est del país que s'acosta al mig milió d'habitants.

Continua llegint

Iris Barceló: "Viure a l'estranger no és una qüestió de ser valents sinó de perseguir allò que vols com a estil de vida"

Va realitzar l'Erasmus a Portugal, així com ha viscut per períodes curts en altres països, com ara a Malta i França, així mateix ha visitat nombrosos països europeus: Grècia, Eslovàquia, Alemanya, Hongria, Itàlia, Polònia, Holanda, Bèlgica, Aústria... actualment la veïna de Banyeres de Mariola, Iris Barceló Ferre, ens conta què la va portar a Praga, la capital del a República Txeca.

Continua llegint

Céline Camarassa: "Quan pense en el bon ambient i les sensacions en la SUMC m'ajuda a recordar els meus orígens amb la música"

Anar-se'n lluny de casa i del seu poble i no saber ben bé què espera quan baixes de l'avió, en un altre país amb una llengua i forma de vida molt diferent a la nostra, sempre és complicat, més quan parlem d'una persona de curta edat, només 18 anys. És la història de la jove veïna de la Canyada Céline Camarassa Castelló (1998), a qui el seu camí en el món de la música professional la va portar a Detmond (Alemanya), el país considerat la cuna de la música clàssica. Amb ella recorrem els contrastos entre el cor d'Europa i els seus orígens al seu poble, amb especial record per a la Societat Unió...

Continua llegint

Teresa Garcia Molina: "No crec que tot el món que ve a Irlanda o que migra siga perquè no troba oportunitats"

A finals de juny de 2019 va agafar un vol que la portaria a la capital irlandesa, Dublín, un contracte de treball i una nova experiència li esperava allà. No va ser el primer país on vivia, ja que en 2017 va passar tot un any gràcies al programa Erasmus a Itàlia, concretament a la preciosa Florència. Tot i que no era la primera vegada que el seu caminar portava a esta canyuda pel món a terres irlandeses, ja que aprofitant un curs d'anglés va visitar el país anteriorment, país del qual es va enamorar i va decidir que en un futur allargaria la seua estància allà. Ella és Teresa Garcia Molina,...

Continua llegint

Luís Navarro García: "Sempre dic als visitants que arriben al Japó que es preparen, perquè no venen a un altre país; venen a un altre món!"

El titular desvetlla el contingut de l'entrevista i de l'experiència d'una nova entrega de "Banyeruts pel món" amb el veí Luís Navarro García, qui en el seu dia va triar el continent asiàtic i concretament Japó per establir-se allà i seguir amb el seu projecte de vida. Des de curiositats com ara les diferències gastronòmiques o socials, així com la visió que tenim ací del món Oriental o la facilitat que tindríem les persones que han utilitzat la pesseta per utilitzar ara el ien -la moneda japonesa té un valor molt semblant al de les pessetes- són algunes de les coses que ens pot descobrir Navarro...

Continua llegint

Jordi Martínez Miralles: "El que sobreviu no és el més fort, sinó el que s’adapta a la situació i això és el que hem de fer, adaptar-nos allí on es troben les oportunitats"

El fenomen migratori ha format part inherent de l’ésser humà. Els nostres municipis no són l’excepció, tot i que les nostres comoditats i nivell de vida ha canviat radicalment hi ha persones que continuen deixant el seu poble per buscar noves experiències i oportunitats laborals fora. Ens acostem en esta primera entrevista de “Banyeruts i banyerudes pel món” amb Jordi Martínez Miralles, resident des de 2018 a Suïssa per acostar-nos al seu dia a dia al país helvètic.

Continua llegint

Tamara Ballester Hernández: "En la vida tenim tantes possibilitats i ens quedem estancats per la por. És una experiència enriquidora"

Fa més d'una dècada que la nostra veïna Tamara va decidir emigrar a la República irlandesa a perfeccionar l'anglés, allà va trobar una societat acollidora i noves oportunitats, motius que units al començament de la crisi econòmica van fer que decidira quedar-se, vos portem una nova història d'una 'canyuda pel món' i les seues experiències.

Continua llegint

Ximo Martínez, canyut pel món a Las Palmas de Gran Canaria

Viatgem fins les Illes Canàries per conéixer la història del nostre veí Ximo Martínez, que des de fa 20 anys resideix a Las Palmas de Gran Canaria, on va anar a parar de forma "accidental". Ximo treballa en el Conservatori Superior de Las Palmas de Gran Canaria, dóna classes i dirigeix una orquestra, entre altres. Afirma que és l'únic canyut a la ciutat i l'illa actualment. Ximo també ens parla de la vida que fa a Las Palmas, com és un dia en la seua vida "vivint en una primavera constant" pel que fa a l'agraït clima illenc.

Continua llegint